Kartläggning av Pilgrimsleden

Kartläggning av Pilgrimsleden forsattes med en rejäl tur på ca 4 timmar.
Vi började där vi slutade förra gången och det var där leden går över Grannäsvägen i närheten av Skallarberget.

Cyklarna uppställda och klara för avfärd. I bakgrunden Skallarberget.

Cyklarna uppställda och klara för avfärd. I bakgrunden Skallarberget.

Cyklingen börjar med en svag stigning efter mjuk naturstig, bredden på stigen varierar men överraskar ej med någon teknisk cykling. Ned til Gammel-Edsbo så är det en bredd och rolig nedförsbacke:

Cirka två kilometer efter Gammel-Edsbo vid Björnmyran så ändrar sig leden drastiskt och blir tekniskt svårt att cykla och vi fick leda cyklen vid flera tillfällen.
Men när man kommer fram till Långberget så belönas man med en fin mosskog.
Efter Långberget så är det en bit grusväg och sen svänger man av upp mot Kyrketakstjärnen vid närheten av Skäggmoren, där är det väldigt svårt att cykla och vi fick leda cykeln uppför stigen.
Det är brant stigning blandat med teknisk stig, kan man cykla uppför där så gör man det väldigt bra!

Vid Kyrketakstjärnen så finns det ett vindskydd och där stannade vi och skrev i gästboken, även här så delar sig leden. Vi valde att cykla direkt mot Hjulbergsstjärnen, så får vi kartlägga andra delningen vid något annat tillfälle. Fram till Hjulbergsstjärnen är det relativt lätt cyklat men en myr måste passeras så där gäller det trampa på annars får man ha med sig torra strumpor.
Efter Hjulbergsstjärnen så kommer man ut på en grusväg, där får man äntligen sträcka på benen och släppa på utför efter grusvägen i ungefär 800 meter.
När man har svängt av vägen så börjar en liten klättring fram till Myggberget, där är stigen svår och även här fick vi leda cyklarna bitvis. På hygget mot Myggberget så är det svårt att se vart leden sträcker sig och man får vika av leden p.g.a vindfällen. När man kommer upp på Myggberget så är det fin utsikt över Mållången.

Utsikt från Myggberget

Utsikt från Myggberget

Om du skall cykla pilgrimsleden så var beredd på att det kommer ta tid och det kommer vara svår cyklat och man får leda cykeln. Gillar du teknisk cykling och är inte rädd för att missa tid på sadeln så är det en bra och rolig led.
Sen får man inte glömma den fina natur som omgiver leden och man kan även ha tur att se lite djur, vi såg både avföring från björn och varg…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *